Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Шукаємо у нас
Сайт "Чомучка"
 
Лічильник
Користувачі : 619
Зміст : 266
Посилання : 78
Переглянути хіти змісту : 3783174
На даний момент 4 гостей на сайті
Головна ІнфоСКРИНЯ

Робота з читачами-дітьми:події березня

 

 Щедрим, як завжди , для читачів-дітей березень.

 Благодійний фонд Влади Прокаєвої оголосив Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Культурна спадщина України очима дітей» для дітей 13-15 років .

На цей заклик відгукнулась і наша бібліотека.

 Конкурс проводиться у 5 номінаціях: Малюнок/Картина: «Моя мальовнича Україна» (формат малюнку/картини А4, А3);

-Виріб народного промислу: «Рукотворні скарби» (виріб з кераміки або природного матеріалу, витинанка, розпис на склі тощо); 

-Вишивка: «Полотно життя» (рушник, сорочка, скатертина, серветка тощо);

-Писанка: «Кольорова Україна»;

-Літературна творчість: «Наша мова калинова» (віршований або прозовий твір обсягом до 9 000 знаків). 

 У кожній номінації обираються три призові місця.

 Учасники надсилають на Конкурс індивідуальні роботи. Окремо учасники заповнюють анкети, де вказують відомості про себе (Форма Анкети додається). 

 Всі роботи надсилаються до 1 квітня 2011 р.

 З кращих робіт учасників Конкурсу буде сформовано виставку робіт у Київському Палаці дітей та юнацтва, присвячену фіналу проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді».За детальною інформацією щодо участі  звертайтесь до нас.

 Також в усіх бібліотечних установах системи пройшли Шевченківські дні.

 В районній бібліотеці для дітей ,зокрема, відбулась «Поетична подорож Кобзарем» для наймолодших користувачів, де звучали поетичні твори Тараса Григоровича та музичні у виконанні одного з кращих наших читачів ,учня колегіуму та бандуриста музичної школи Миколи Кукли.

 Літературна композиція «Вінок Кобзареві» та виставка-вернісаж «Шевченкіана в публікаціях» розширила горизонти пізнання творчості великого Кобзаря відвідувачам відділу обслуговування учнів 5-9 класів.

  Кращі читачі нашої бібліотеки Кукла Микола, Клімук Марія та Бурма Юлія – учні райцентрівських шкіл прийняли участь в Шевченківських читаннях , проведених ЦРБ та  районним обєднанням ВУТ «Просвіта» ім.Т.Г.Шевченка  та в покладанні вінка від учасників свята до пам’ятника Кобзарю у Володимирці.

 Вже наступного дня, 10 березня 2011 року, в Володимирецькій районній бібліотеці для дітей відбувся 2-й етап щорічного Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач – 2011».

В 1-му етапі прийняла участь 31 публічно-шкільна бібліотека, загалом 948 учнів 6-7 класів. Для боротьби за звання Найкращого читача Володимирецького району прибуло 30 представників 6-7 класів.

 Конкурс було побудовано таким чином: відповідь на тестову вікторину, оцінювання читацьких щоденників, заповнення анкети учасника 2-го етапу Конкурсу. Журі визначило мінімальний бал за підсумками вікторини та Читацького щоденника, в якому важливим критерієм було прочитання непрограмної літератури, систематичність ведення та естетичний вигляд останнього.

 До захисту улюбленого твору були допущені не всі учасники, оскільки попри середній рівень складності вікторини, мінімальна кількість балів була неподоланним бар'єром для багатьох.

 Найсильнішими серед читачів 6-го класу стали :Тетяна Новак(Малотелковицька ПШБ), Тетяна Кобець(Біленська ПШБ) та Світлана Дяк (РДБ).

 Серед семикласників в лідери  вийшли: Печончик Іванна (Каноницька ПШБ), Ірина Бирюк(Ромейківська ПШБ),Юлія Бурма (РДБ) та Дарія Стьопа (Степангородська ПШБ)

 Кращі з кращих : Світлана Дяк  та Дарія Стьопа (до речі вже вдруге!) будуть представляти Володимирецький район 31 березня в обласній державній бібліотеці для дітей на 3-му етапі читацького конкурсу.

 Долю титулу Найкращого читача Володимиреччини-2011 визначали представники відділу культури і туризму РДА, районного центру «Соціальної служби  дітей та молоді» , районного будинку культури, методичного відділу ЦСПШБ та бібліотекарі районної бібліотеки для дітей.  

  За їх словами  складно і відповідально було визначити кращих, оскільки відчувалась сильна підготовка та зрозуміле хвилювання конкурсантів.

 Переможці 2-го та 1-го етапів Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач – 2011» отримали  грамоти та визнання присутніх.

 Варто сьогодні подякувати  і колегам-бібліотекарям, і читачам-учасникам всіх етапів за старанність і відповідальність в підготовці та участі у щорічному  Всеукраїнському конкурсі «Найкращий читач – 2011».

 Всі будемо чекати гарних результатів з 3-го етапу.

 А попереду традиційний Тиждень дитячого читання «Під українським небокраєм книгу люблять і читають» : з 28 березня по 3 квітня 2011 року в усіх бібліотечних закладах системи, який  сприятиме  всебічному розвитку читацьких захоплень, інтересів та активізації  дитячого читання.

 Тож успіхів та визнання любі читачі, творчих звершень, дорогі колеги та весни в душі усім!

 

Людмила Босик,

 заступник директора ЦСПШБ по роботі з дітьми

 

 

 
Дитяча бібліотека ХХІ ст. це...