Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Шукаємо у нас
Сайт "Чомучка"
 
Лічильник
Користувачі : 619
Зміст : 266
Посилання : 78
Переглянути хіти змісту : 3783221
На даний момент 27 гостей на сайті
Головна Галерея творчості "Різдвяні посиденьки"-2013

"Різдвяні посиденьки"-2013

Мрії плетуться,-у диво кладуться…

 Якось, в черговий раз завітавши з робочими питаннями до колеги в Володимирецького НВК №3, зачудовано зупинилась в шкільних коридорах, споглядаючи рукотворне мистецтво, що прикрашало стіни. Фантастичні букети та хитроплетиво ниток і всіляких природніх матеріалів окрім захоплення викликало ще й питання: «А хто ж красу цю породив?». Отримавши вичерпну інформацію я задалася метою запросити майстриню на наші традиційні " Різдвяні посиденьки"

«Кожна людина народжується для якогось діла»-писав Ернест Хемінгуей. Хтось будує  кораблі,хтось творить дива музики чи нанотехнологій, а ця жінка з творчим запалом та любов'ю вкладає у душі та руки своїх вихованців тягу до рукоділля, до креативного мистецтва та феєричного бачення світу.

Тетяна Адамівна Росицька: педагог-«трудовик» не лише за освітою, а й за покликанням. За 21 рік трудової діяльності не одне покоління винесло тепло творчих поробок за межі школи та дитинства.

               

Її  хобі – шиття, але нестримний політ фантазії в її руках виливається в незвичайні, але напрочуд  милі зору вироби: картини,вишиті «хрестиком» чи  заквітчані чудернацькими композиціями з тканини, декоровані підручними матеріалами пляшки і бісерні дерева та букети. Найбільшу увагу серед робіт викликала картина в стилі техніки «терра», де залишки будівельних матеріалів в художньому симбіозі вживалися з польовими квітами. Виставка цих робіт під назвою «Мрії плетуться,-у диво кладуться» вже кілька днів має великий успіх у відвідувачів Володимирецької районної бібліотеки для дітей», бо й справді є чим посмакувати зору.

         

Приємне споглядання готової роботи нерівню її створенню ,вкотре  переконуюсь, спостерігаючи за стараннями учасників майстер-класу по виготовленню декоративних квітів,картин. Юні користувачі бібліотечних закладів системи , котрі 21 січня з’їхались з усього району на (вже 7-му!) творчу зустріч «Різдвяні посиденьки»,започаткованою районною бібліотекою для дітей, і самі не новачки у такій справі,бо щорічна тематика «посиденьок»  міняється, і категорія їх гостей також, а тому на зустріч щороку запрошуються діти з певними творчими досягненнями. Тоненькі пальчики вперто і вправно бороли тоненьку неслухняну тканину, аби за кілька годин клопіткої праці з’явити на світ нове флористичне диво,що з часом скомпонується з собі подібними та розбавить настрій його авторки радістю нового досягнення.

 

         

Творчості немає меж, а дитячій фантазії і поготів! На хвильку варто відволіктися від щоденних клопотів та турбот, аби уважно придивитись до своїх дітей,- у кожного з них є талант, талант,який необхідно вчасно побачити та підтримати. А тоді й відомих людей, творців прекрасного та величного зявиться набагато більше!

Людмила Босик,

заступник директора Володимирецької ЦСПШБ по роботі з дітьми.

images/stories/dsc_0116.gif
 
Дитяча бібліотека ХХІ ст. це...